Nysted Orgelmuseum
Picnic-koncerter 2022

ORGELFESTIVAL

SOMMER 2022 PICNIC-KONCERTER


Fra juni til september om lørdagen kl. 19.30


En koncertrække i løbet af sommeren, om lørdagen på 14 historiske landsbyorgler, cembalo, klaver med udenlandske og danske organister i verdensklasse. 


Fuldendt natur og kulturoplevelse i særlige omgivelser, hvor der er mulighed for at medbringe egen picnic-kurv og spise i museums park-have før koncerten fra kl. 18.00. 


Gæsterne er velkomne til en lille forfriskning i koncertpausen, mens de nyder den skønne udsigt til Rørsøen. 

Fortidens orgler

fremtidens evige musik

Vi forsøger at fremme forståelsen for og glæden ved at lytte til skøn og tidstypisk orgelmusik, samt oplevelsen af klassisk håndværk fra en tid med sans for detaljer. Vores museum er et stemningsfuldt, unikt sted, hvor det er dejlig at være. Man kan opleve orglerne i nær.


Orgelfestivalen henvender sig til alle aldersgrupper og man vil lægge vægt på i løbet af koncerten at fortælle om musikken, solisterne og instrumenterne, så tilhørerne uanset forhåndsviden får noget med hjem. Oplevelsen skulle gerne inspirere tilhørerne, så de får lyst til at arbejde videre med musikken. Vi berige lokalsamfundet med musik på verdens klasse og gennem oplevelserne forbedre borgernes livskvalitet.


Nysted Kulturweekend  11-12/6 Alle af vores program på kulturweekenden er en gave fra Nysted Orgelmuseum til Nysted by. Vi arbejder gratis for Nysted kulturliv. 


11/6 kl. 19.30 EN AFTEN MED JAZZKONCERT OG FERNISERING.

Far og søn, to stor kunstnere  fra Nysted

Far er kunstmaler -  Stig Weye. Sønnen er trompetist - Kasper Tranberg


KASPER TRANBERG TRIO ”Sange fra Lolland – og resten af verden”

Kasper Tranberg : trompet, kornet og flygelhorn, 

Hans Ulrik : saxofon, klarinet og fløjte

Nils Davidsen : cello og kontrabas


Kasper Tranberg Trio finder sit fundament i jazzen gode melodier, danske sange og salmer. I fine arrangementer præsenteres smukke sange og klange som med jazzens nysgerrighed i bagagen skaber et inderligt musikalsk univers.


Kasper Tranberg har i mere end 25 år bevæget sig mangfoldigt på den danske og internationale musikscene og har optrådt i et væld af sammenhænge.

Hans dybfølte spil har kunne opleves med et væld af kunstnere for eksempel; Ib Glindeman, Hugo Rasmussen, Pierre Dørge, C.V. Jørgensen,  Lars HUG, Paul Banks, Yusef Lateef, John Tchicai og Alexander Von Schlippenbach.

Kasper er ligeledes medlem af grupper og ensembler i Køln, Paris og i Tokyo.


Hans Ulrik har igennem de sidste 30 år markeret sig som måske Danmarks bedste og mest succesfulde saxofonist !  Som orkesterleder har han optrådt med et væld af musikalske personligheder f. ex : John Scofield, Lars Jansson, Frans Bak, Thomas Clausen, Anders Jormin og Steve Swallow. Ligeledes har han i en årrække været en fast del af Marilyn Mazur's grupper samt optrådt som solist og komponist med Danmarks Radio forskellige ensembler bl. a " Danske Sange" med Radioens Pigekor.


Nils Davidsen har med sit magtfulde basspil været mange orkesterlederes foretrukne i mange år. Udover sit virke i solo-formatet som bassist, cellist og komponist har han indspillet og optrådt med en imponerende række af hjemlige og udenlandske artister f. ex : Carsten Dahl, John Tchicai, Eugene Chadbourne, Joachim Kühn, Butch Lacy, Bobby Previte, Luther Thomas, Ikue Mori, Jacob Anderskov og Simon Toldam.

https://kaspertranberg.com


SAMME AFTEN Fernisering: udstilling af kunstmaleren Stig Weye

Maleren STIG WEYE udstiller sine malerier i Nysted Orgelmuseum fra juli til september. Stig Weyes malerier kan ses og købes. Han er født i 1946. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og Figuration Critique i Paris og bor i Nysted. Hans arbejder er kendt fra kirker, museer og offentlige bygninger.
Stig Weyes farverige billedunivers, mystiske realisme, eventyrlige figurer, symboler kan man se i orgelmuseet på Adelgade 30 i Nysted.
En rød tråd i Stig Weyes værker er en interesse for det menneskelige. Denne interesse udfoldes med en både kærlig og bidende humor, når han på den ene side viser os menneskets ensomhed og samfundets magtstrukturer og på den anden side fastholder, at vi kommer fra et fælles afsæt.

http://www.stigweye.dk

12/6 kl. 14 Fællessang med kammerkoret Local Vocals 


Kom og syng sammen med Local Vocals i Nysted Orgelmuseum søndag d. 12/6 kl. 14:00.

Vi skal sammen synge nogle af årstidens dejlige sange og koret optræder desuden med et par numre fra vores repertoire.

Arrangementet varer ca. 1 time og der er gratis adgang.

Koret sørger for sanghæfter. Du medbringer din indre sangfugl og evt. en tår vand til at skylle halsen med mellem numrene"18/6 kl. 19.30 Voci Fluenti VokalensembleVoci fFuenti er et vokalensemble - et "minikor" - på bare 10 medlemmer, dannet i 2009 og bestående af erfarne korsangere fra sydhavsøerne. Nogle har en fælles fortid på sangskolen Skt. Annæ, andre kender hinanden fra diverse københavnske kammerkor osv. Både præst og organist fra Sakskøbing Kirke er med i ensemblet, så koret hører naturligt hjemme her. Voci fluenti synger dog ikke kun kirkemusik, men også anden klassisk kormusik, fra renæssancen til igår samt populære, verdslige korsange - ofte 8-stemmigt, så alle medlemmer er solister. Ensemblet har optrådt i kirker, i musikforeninger, ved private sammenkomster og sågar ved åbningen af en skakturnering! I 2018 fik ensemblet guld og blev kåret som bedste vokalensemble ved en international korkonkurrence i Barcelona.

På aftenens koncert synger ensemblet hele deres repertoire til den næste korkonkurrence, som finder sted i Magdeburg til oktober. Musikken er af bl.a. Stanford, Whitacre, Fl. Chr. Hansen og Manhattan Transfer. 

https://www.facebook.com/vocifluenti

9/7 kl. 19.30 Yuzuru Hiranaka – orgel, cembalo, klaver

                             Anders Danman - cembalo


Yuzuru Hiranaka Uddannet på Tamagawa Universitetet i Tokyo og derefter på Koninklijk Conservatorim i Haag og Musikkonservatoriet i Arnhem i orgel og cembalo. Fortsatte studier i Paris, Freiburg og på DKDM, hvor han debuterede fra solistklassen i 1997.

Hiranaka underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole, på Den Kongelige Danske Musikkonservatorium og Japan Reformed Church Association og Sapporo Organ Academy. Er desuden ansat som organist ved Egebæksvang Kirke. Koncertvirksomhed i mange europæiske lande, Amerika og Japan. Har indspillet cd'er i Italien og Holland.


Medvirker Anders Danman har høstet stor international anerkendelse for sine fortolkninger af fransk barokmusik, og hans CDer er blevet rost i international fagpresse. Med sit dybe kendskab til fransk cembalostil og i kombination med en stor kærlighed til The Beatles har cembalisten gennem en årrække omstøbt kendte Beatles-numre til sjove barokke bearbejdelser. Læs mere: www.hiranaka.dk

www.danman.dk 23/7 kl. 19.30 Søren Gleerup Hansen – orgel, cembalo


Mit repertoire som organist har siden studieårene på konservatoriet været centreret om den tidlige tastemusik. Bl. a. har jeg på flere studieophold beskæftiget mig indgående med den tidlige italienske tastemusik. Men den nordtyske orgelmusik har også en meget stor plads i mit hjerte og fylder pænt på mine koncertprogrammer. Indenfor den romantiske musik har jeg særlig dyrket den danske romantiske orgelmusik og Johannes Brahms` orgelmusik. Jeg har en omfattende koncertvirksomhed som organist, både som orgelsolist og som continuospiller i diverse sammenhænge.

Jeg har været ansat som organist i den danske folkekirke siden 1. juni 1984. Først i Teestrup og Bråby kirker ved Haslev (1984-1989), derefter i Frederiksberg Slotskirke (1989-1998) og i Sct. Bendts Kirke i Ringsted (1998-2009).

Siden januar 2010 har jeg været ansat som organist i Sct. Mariæ Kirke og i Kronborg Slotskirke i Helsingør. Kirkerne har nogle skønne historiske orgler, som ses her på siden. Læs om dispositionen for orglet i Sct Mariæ kirke og i Kronborg Slotskirke

Sct. Mariæ Kirke har et meget aktivt koncertliv, bl. a. den årlige orgelfestival, der finder sted i månederne juni, juli og august. Her har jeg i 2012-13 opført Dietrich Buxtehudes samlede orgelværker, og i 2017 venter en opførelse af Johann Sebastian Bachs samlede orgelværker.

http://organistgleerup.dk/organist


13/8 kl. 19.30 Anne Kristine Mathiesen – orgel

                        Lene Langballe – blokfløjte


BarokBureauet spiller op til dans!
Prætorius, Scheidt, Sweelinck m.fl. BarokBureauet er et ensemble for tidlig musik, der dog ikke holder sig tilbage for at afprøve improviserende og nyere musik på deres efterhånden omfattende repertoire.


Lene Langballe Begyndte sit blokfløjtestudie på det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1992. Herefter studier på Civica Scuola i Milano hos Pedro Memelsdorff med afsluttende diplom i 1997. Videre studier i blokfløjte hos Conrad Steinmann og zink hos Bruce Dickey på Schola Cantorum Basiliensis med solistdiplom i 2002. Yderligere specialisering med zink i paris hos Jean Tubery og William Dongois. Koncertaktivitet som blokfløjtenist og zinkenist i samarbejde med Europas førende ensembler for tidlig musik. Med trioen Festa Musicale var Lene prisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence i 2002. Har undervist på MGK i Sønderjylland, Skt. Annæ Gymnasium og Guldborgsund Musikskole. Siden 2004 ansat som lærer i blokfløjte og kammermusik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Anne Kirstine Mathiesen er organist og kantor ved Sct. Nicolai Kirke, Køge siden 1992. Orgel- og solistklassestudier på det Kgl. Danske Musikkonservatorium med blandt andre Professor Hans Fagius, Jørgen Ernst Hansen og Jesper Madsen som lærere. Omfattende koncertvirksomhed både som solist og kammermusiker og som efterspurgt Akkompagnatør med mange af hovedstadens større korensembler i både ind- og udland.

Flere CD-indspilninger og modtog i forlængelse af sine studier flere større talentlegater og anerkendelser. Beskikket som ekstern censor ved Musikkonservatorierne i Danmark i perioden 2020-24 og konsulent i forbindelse med organistansættelser i Helsingør Stift fra 2020.

Tilsammen udgør de BarokBureauet, et ensemble for tidlig musik, der dog ikke holder sig tilbage for at afprøve improviserende og nyere musik på deres efterhånden omfattende repertoire.


https://www.annekirstinemathiesen.dk/home

https://www.lenelangballe.com/


20/8 kl. 19.30 Vibeke Astner - orgel


Vibeke Astner er uddannet koncertsolist ved Conservatorium van Amsterdam og som organist/ kantor ved Det kongelige danske Musikkonservatorium, København.

Vibeke Astner har optrådt som solist i England, Irland, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Tyskland, Frankrig og Danmark.
Har ligeledes en meget omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker.
Flere optrædender i dansk radio og tv.
Har modtaget en række priser og legater bl.a. Maribo Kulturpris og Folkekirkens Udviklingsfond.

I 2002 prisvinder ved P2's Kammermusikkonkurrence.

Hendes cd'er bliver ofte spillet af Danmarks Radio og har høstet flotte anmeldelser i Norden


17/9 kl. 19.30 Matteo Imbruno


Matteo Imbruno er oprindeligt fra Italien, men har studeret både i Bologna, Rotterdam og Lübeck.

Han er organist i de berømte Oude Kerk i Amsterdam, den samme position som Jan Pieterszoon Sweelinck havde i det 17. århundrede og for Museum Amsterdam Hermitage. Aktiv som koncert solist har han spillet i de mest prestigefyldte festivaler og musikcentre i Europa, Japan, Sydamerika og USA.  Han var inviteret lærer ved Buenos Aires Conservatory, University of Rosario, University of Mendoza (Argentina), Arizona State University (Phoenix USA) og Brown University (Providence USA). Matteo Imbruno præsenterer mesterklasser over hele verden og efterspørges af internationale juryer. Han har indspillet flere cd'er på historiske organer i Holland og Italien og har lavet optagelser til BBC-radio London. Matteo Imbruno er kunstnerisk leder af "International Orgelkonkurrence Jan Pieterszoon Sweelinck" og "Fondazione Accademia di Musica Italiana per Organo (Pistoia)".


http://matteo.imbruno.antenna.nl/english-biography.html