Nysted Orgelmuseum
Program

Program 2020

Arrangementer efter d. 12. marts er UDSKUDT på grund af corona pandemi. Vi er åbnt igen fra fredag den 29. maj. Læs mere om corona/Covid-19 regler med klikk.

Aftale om forsamlingsforbuddet. Mandag 8. juni 2020: Folketingets partier er nu enige om den videre etapeplan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet, som de kommende måneder hæver grænsen for forsamlingsforbuddet, hvis ikke smittespredningen udvikler sig i for negativ retning.

Aftalen betyder, at: Fra og med d. 8. juni er grænsen 50 personer. Fra den 8. juli hæves forsamlingsforbuddet til 100 personer. Fra den 8. august hæves forsamlingsforbuddet til 200 personer for arrangører omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer


  • I løbende af sommer, hver anden lørdag aften kl. 19.30 er musikarrangement med international orgelsolister, koncertpianist eller kor i verdensklasse. Aftensarrangementer begynder kl. 19.30. Koncert billet koster 100 kr. For medlemmer af venneforening 50 kr. 

Sommerens international orgelfestival støttet af


Stig Weye  kunstmaler

 Udstilling fra juli til september fredag, lørdag, søndag kl. 14 - 17Maleren STIG WEYE udstiller i Nysted Orgelmuseum fra juli til september. Stig Weyes malerier kan ses og købes. Han er født i 1946. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og Figuration Critique i Paris og bor i Nysted. Hans arbejder er kendt fra kirker, museer og offentlige bygninger.
Stig Weyes farverige billedunivers, mystiske realisme, eventyrlige figurer, symboler kan man se i orgelmuseet på Adelgade 30 i Nysted.
En rød tråd i Stig Weyes værker er en interesse for det menneskelige. Denne interesse udfoldes med en både kærlig og bidende humor, når han på den ene side viser os menneskets ensomhed og samfundets magtstrukturer og på den anden side fastholder, at vi kommer fra et fælles afsæt.
Billederne kan ses og købes i Nysted Orgelmuseum åbningstider: fredag, lørdag, søndag kl. 14-17 og efter aftale.

Entre 50 kr


8/8

19.30

20/8

16.00

22/8

19.30

29/8

19.30

5/9

19.30

19/9

19.30

3/10

19.30

7/11

19.30

12/12

19.30

Deborah Herbert (USA) jazz, gospel sangerinde

 Lørdag d. 8. august kl. 19.30 - 21.00


Gospeldronningen Deborah Herbert er en amerikansk gospel og jazz / blues sanger, der bor i København, en sanger af hjerte og sjæl. Klassiske og Jazzy Blues toner blandet med en fremvisning af akustiske sultry lyde og bevægelse, Jazz improvisation og en smag af hendes hjerte stiliserede sange lavet populært af The Greats med den dybe sjæl af evangeliet venter altid på at blive vist i den næste sætning. Deborah's ekspressionsrækkevidde er bredt som hendes række oktaver.
Deborah udfører sammen med nye og gamle venner  de seneste år sin musikkarriere i Danmark. 

Deborah multi- facetterede vokal, præsenteres denne aften med musikken af  Panna Friis-Grigoncza fra Ungarn ved  klaver og orgel. 


Yoga og meditation med orgelmusik

Torsdag d. 20 august. 16.00 - 18.00


Atter yoga og meditation med orgelmusik. Denne gang med yinyoga efter opvarmning, en stille yogaform med lange stræk. Efter en times yoga med øvelser og lange stræk, mindful gåtur i haven og ved Rørsøen samt meditation i naturen.Vi afslutter med afspænding og orgelmusik . Der kan forekomme ændringer i programmet i til fælde af regn. Husk Yogamåtte, pude og tæppe.


Suzanne Friis yogainstruktør, har lært klassik yoga i India og underviser i 25 år i Danmark. Panna og Jacob Friis-Grigoncza sørger for meditativ orgelmusik. Deltagerpris 100 kr.

Tilmelding:  Suzanne Friis R, email: suzfriis@gmail.com, www.suzfriis.dk

Jens Ramsing (DK) orgel, klaver

 Lørdag d. 22. august kl. 19.30 - 21.00


Jens Ramsing er uddannet pianist og organist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Videregående studier i Rom og Budapest. Er lærer i orgel og klaver ved Sjællands Kirkemusikskole og organist ved Sct. Peders Kirke, Næstved. 

Han har som pianist og organist indspillet adskillige cd'ere og desuden selv komponeret salmemelodier, orgelkoraler og kormusik samt klaversange til nyere dansk lyrik. Har været redaktør på diverse kirkemusikalske udgivelser. Virker desuden som producer ved cd-indspildninger.I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage.


Yoga, meditation, stillevandring

 Lørdag d. 29. august kl. 10.00 - 12.30


Atter yoga og meditation med orgelmusik. Denne gang med yinyoga efter opvarmning, en stille yogaform med lange stræk. Efter en times yoga med øvelser og lange stræk, mindful gåtur i haven og ved Rørsøen samt meditation i naturen.Vi afslutter med afspænding og orgelmusik . Der kan forekomme ændringer i programmet i til fælde af regn. Husk Yogamåtte, pude og tæppe.


Suzanne Friis yogainstruktør, har lært klassik yoga i India og underviser i 25 år i Danmark. Panna og Jacob Friis-Grigoncza sørger for meditativ orgelmusik. Deltagerpris 100 kr.

www.suzfriis.dk

Matteo Imbruno (IT) orgel,, cemballo

 Lørdag d. 5. september kl. 19.30 - 21.00


Matteo Imbruno er oprindeligt fra Italien, men har studeret både i Bologna, Rotterdam og Lübeck. 

Han er organist i de berømte Oude Kerk i Amsterdam, den samme position som Jan Pieterszoon Sweelinck havde i det 17. århundrede. og for Museum Amsterdam Hermitage. Aktiv som koncert solist har han spillet i de mest prestigefyldte festivaler og musikcentre i Europa, Japan, Sydamerika og USA.  Han var inviteret lærer ved Buenos Aires Conservatory, University of Rosario, University of Mendoza (Argentina), Arizona State University (Phoenix USA) og Brown University (Providence USA).

Matteo Imbruno præsenterer mesterklasser over hele verden og efterspørges af internationale juryer.

Han har indspillet flere cd'er på historiske organer i Holland og Italien og har lavet optagelser til BBC-radio London. Matteo Imbruno er kunstnerisk leder af "International Orgelkonkurrence Jan Pieterszoon Sweelinck" og "Fondazione Accademia di Musica Italiana per Organo (Pistoia)".

Voci Fluenti vokalensemble

 Lørdag d. 19. september kl. 19.30 - 21.00


Voci fluenti er et vokalensemble - et "minikor" - på bare 10 medlemmer, dannet i 2009 og bestående af erfarne korsangere fra sydhavsøerne. Nogle har en fælles fortid på sangskolen Skt. Annæ, andre kender hinanden fra diverse københavnske kammerkor osv. Både præst og organist fra Sakskøbing Kirke er med i ensemblet, så koret hører naturligt hjemme her. Voci fluenti synger dog ikke kun kirkemusik, men også anden klassisk kormusik, fra renæssancen til igår samt populære, verdslige korsange - ofte 8-stemmigt, så alle medlemmer er solister. Ensemblet har optrådt i kirker, i musikforeninger, ved private sammenkomster og sågar ved åbningen af en skakturnering! I 2018 fik ensemblet guld og blev kåret som bedste vokalensemble ved en international korkonkurrence i Barcelona.

På aftenens koncert synger ensemblet hele deres repertoire til den næste korkonkurrence, som finder sted i Magdeburg til oktober. Musikken er af bl.a. Stanford, Whitacre, Fl. Chr. Hansen og Manhattan Transfer

Artist talk med Stig Weye

Lørdag d. 3. oktober kl. 19.30 - 21.00


En hyggelig aften med billedkunstneren Stig Weye. Fortallinger om sit liv med jazz, symboler og farver.

En rød tråd i Stig Weyes værk er en interesse for det menneskelige. Denne interesse udfoldes med en både kærlig og bidende humor, når han på den ene side viser os menneskets ensomhed og samfundets magtstrukturer og på den anden side fastholder, at vi kommer fra et fælles afsæt, og at der er et forandringens potentiale i alt, lød det i motivationen. Musikalske ledsagere Panna og Jacob Friis-Grigoncza. Læs mere og se billeder: http://www.stigweye.dk/  Entre 65 kr, halvpris for medlemmer af venneforeningen.

Maria Kerkling synger sine sange

Lørdag d. 7 november kl. 19.30 - 21.00


Maria er kirke- og visesanger, i daglig synger hun i Døllefjelde, Musse, Herritslev kirker og optræder over på Lolland, bland andet er hun hospitalsanger.

Hun sammensætter sine programmer med både kendte og mindre kendte sange – for den danske sangskat er stor og der er kommet rigtigt mange nye sangskrivere. Entre: 80 kr, halvpris for medlemmer af venneforeningen.

Lunt julesamvær om orgelbrus og korsang

Lørdag d. 12. december kl. 16.00 - 18.00


Udenfor er der mørke, slagregn og kolde tæer - Kom indenfor og få varme, skønsang, og hyggeligt musikalsk samvær i Adventstiden. Kor, solister, organist studerende og musikanter fra Nysted og omegn. Sidste år succes gentages igen. Varm gløgg og søde æbleskiver kan nydes i hyggelig fællesskab og syng julesange sammen fra hjertet med Local Vocals, Optimistkor, og andre. På programmen både klassisk julemusik, fællessang og fortællinger.  Gratis entre.

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes