Nysted Orgelmuseum
Program

Program 2020

Arrangementer efter d. 12. marts er UDSKUDT. Vi åbner igen i juni måned på grund af coronavirus.


Fra juni - til september INTERNATIONAL ORGELFESTIVAL. Hver anden lørdag koncert med international orgelsolister i verdensklasse. Koncerterne begynder kl. 19.30.  Entre 100 kr. For medlemmer af venneforening 50 kr.

13/6

19.30

27/6

19.30

4/7

10.00

11/7

19.30

25/7

19.30

8/8

19.30

22/8

19.30

5/9

19.30

4-6/9

19.30

29/8

19.30

19/9

19.30

Yuzuru Hiranaka (JP) orgel, cembalo, harmonium, klaver

Lørdag d. 13. juni kl. 19.30 - 21.00


Sidste sommers store succes gentages. En musikalsk oplevelse af de helt store. En af Europas mest farverige organister, japanske Yuzuru Hiranaka vil tryllebinde os med sin fabelagtige orgelkunst på historiske orgler samt cembalo i Nysted Orgelmuseum. ved koncerten medvirker også organist, komponist Anders Danman.

 Yuzuru uddannet i Tokyo og på Koninklijk Conservatorium i Haag , Musikkonservatoriet i Arnhem i orgel og cembalo, studier i Paris, Freiburg og på DKDM, hvor han debuterede fra solistklassen i 1997.

Koncertvirksomhed i mange europæiske lande, Amerika og Japan. Har indspillet cd'er i Italien og Holland. Til daglig er Yuzuru Hiranaka organist ved Skt. Johannes Kirke i København og underviser bl.a. på musikkonservatoriet i København, når han da ikke turnerer verden rundt og høster hæder og international anerkendelse for sit ekvilibristiske orgelspil. 

I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage. 

Gábor Szotyori Nagy & Eszter Molnár (HU) orgel, harmonium, klaver

Lørdag d. 27. juni kl. 19.30 - 21.00


Gábor Szotyori-Nagy er godt kendt i Nysted. Vi hørt i Nysted Kirke en uforglemmelig, virtuose orgelkoncert i 2018. Han er prisvinder ved den internationale orgelkonkurrencer i Mondaino og i Faiano i Italien og har fået den ungarske stats kunstpris. Gábor Szotyori holder jævnligt koncerter i domkirker overalt i Europa og Asien. Hans repertoire spænder fra tidlig barok til moderne musik, med en særlig forkærlighed for det romantiske orgel. 


Eszter Molnár medvirker på obo. Hun er uddannet ved Musikkoncervatoriet i Debrecen. Har spillet i Europiske Union Ungdomsorkester under dirigenten Vladimir Askhenazy. I dag er hun oboist i Concerto Budapest, en af de førende symfoniorkestre i Ungarn.

På koncerten høres værker af barokkomponister, værker af F. Liszt for harmonium og klaver og F. Poulenc obo-klaver sonate. Det bliver med garanti en musikalsk oplevelse af de store. I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage.

Yoga og intuitiv maling

 Lørdag d. 4. juli kl. 10.00 - 12.30


Vi starter op med blid yoga, så vi får ro på inden vi går ud til naturen ca. en times tid senere. Vi finder et sted i haven eller udenfor ved søen, sidder lidt i tavshed og lader os inspirere af naturen. Det du maler behøver ikke at ligne! Men det er mere en intuitiv oplevelse.

Medbring de farver du har, gerne akvarel samt  A3 eller A4 blok, 250g, pensler og klude samt et glas til vand. Du kan også bruge farvekridt og en almindelig tegneblok. Husk også yogamåtte  og let tæppe.

Suzanne Friis yogainstruktør, har lært klassik yoga i India og underviser i 25 år i Danmark.

Deltagerpris: 100 kr. mail:suzfriis@gmail.com, www.suzfriis.dk

Babett Hartmann (D) orgel, cemballo

 Lørdag d. 11. juli kl. 19.30 - 21.00


Store organister ved små orgler må denne koncert kaldes. Babett Hartman, tysk født komponist, har boet i Danmark siden 2007.

Hun er uddannet som både cembalist og organist og optræder både som solist og kammermusiker på orgel og cembalo.

Hun spiller koncerter over hele Europa, og vi er meget glade for, at hun nu kommer til orgelmuséet. Hun kan få stor musik ud af vores små orgler.

Barbett Hartman er ansat som organist ved Grundtvigs Kirke i København, men arbejder også som freelance musiker. Hun har en aktiv karriere både som solist om som medlem af forskellige ensembler. Aftenens program er blandet med barok, romantiske og moderne komponister.

I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage.


Flemming Chr. Hansen (DK) orgel

 Lørdag d. 25. juli kl. 19.30 - 21.00


Flemming Chr. Hansen organist ved Sakskøbing Kirke, komponist, dirigent spiller koncert på museets forskellige orgler. Musik af bl.a. Buxtehude, Frescobaldi og sig selv. 
(FCH) - født 1968 - er en dygtig og spændende komponist og organist. Han kender sit instrument ned til mindste detalje og forstår at vedholde lytterens nysgerrighed på en charmerende måde. Sin orgelmusik er dybt original og lader til i sin organiske imødekommenhed at være blevet til ved instrumentet.
Han modtog sin musikalske grad i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1988 og et diplom i kirkemusik i 1995. Han tog private lektioner hos Ib Nørholm fra 1984 til 1985 og igen fra 1989 til 1991 samt hos Andy Pape fra 1985 til 1987. Hans kammer-, orgel- og kormusik er blevet udført mange gange rundt om i Danmark og et par gange i det meste af Europa. 

I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage.

Deborah Herbert (USA) jazz, gospel sangerinde

 Lørdag d. 8. august kl. 19.30 - 21.00


Gospeldronningen Deborah Herbert er en amerikansk gospel og jazz / blues sanger, der bor i København, en sanger af hjerte og sjæl. Klassiske og Jazzy Blues toner blandet med en fremvisning af akustiske sultry lyde og bevægelse, Jazz improvisation og en smag af hendes hjerte stiliserede sange lavet populært af The Greats med den dybe sjæl af evangeliet venter altid på at blive vist i den næste sætning. Deborah's ekspressionsrækkevidde er bredt som hendes række oktaver.
Deborah udfører sammen med nye og gamle venner  de seneste år sin musikkarriere i Danmark. 

Deborah multi- facetterede vokal, præsenteres denne aften med musikken af  Panna Friis-Grigoncza fra Ungarn ved  klaver og orgel.

.I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage.


Jens Ramsing (DK) orgel, klaver

 Lørdag d. 22. august kl. 19.30 - 21.00


Jens Ramsing er uddannet pianist og organist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Videregående studier i Rom og Budapest. Er lærer i orgel og klaver ved Sjællands Kirkemusikskole og organist ved Sct. Peders Kirke, Næstved. 

Han har som pianist og organist indspillet adskillige cd'ere og desuden selv komponeret salmemelodier, orgelkoraler og kormusik samt klaversange til nyere dansk lyrik. Har været redaktør på diverse kirkemusikalske udgivelser. Virker desuden som producer ved cd-indspildninger.I pausen bydes der på en lille forfriskning og kage.


Matteo Imbruno (IT) orgel,, cemballo

 Lørdag d. 5. september kl. 19.30 - 21.00


Matteo Imbruno er oprindeligt fra Italien, men har studeret både i Bologna, Rotterdam og Lübeck. 

Han er organist i de berømte Oude Kerk i Amsterdam, den samme position som Jan Pieterszoon Sweelinck havde i det 17. århundrede. og for Museum Amsterdam Hermitage. Aktiv som koncert solist har han spillet i de mest prestigefyldte festivaler og musikcentre i Europa, Japan, Sydamerika og USA.  Han var inviteret lærer ved Buenos Aires Conservatory, University of Rosario, University of Mendoza (Argentina), Arizona State University (Phoenix USA) og Brown University (Providence USA).

Matteo Imbruno præsenterer mesterklasser over hele verden og efterspørges af internationale juryer.

Han har indspillet flere cd'er på historiske organer i Holland og Italien og har lavet optagelser til BBC-radio London. Matteo Imbruno er kunstnerisk leder af "International Orgelkonkurrence Jan Pieterszoon Sweelinck" og "Fondazione Accademia di Musica Italiana per Organo (Pistoia)".

KorWorkshop med Árpád Tóth (HU) dirigent, korleder

 Fredag d. 4/9 kl. 18.00 - 21.00, Lørdag d.5/9 kl. 10.00-16.00, Søndag d.6/9 kl. 10.00-15.00


Workshop for alle, som kan godt lide at synge. Improvisation, humor, en fælles kreativ proces og eksperimenterende - det er de vigtigste egenskaber ved den muntre, unge dirigent Árpád Tóth's store præstation: Ungarns største folkekor, det nu 400!!!-medlemmers Csíkszerda.  

Udover at dirigere fem kor og være "Art Director of the Night of Choirs'" begivenheder, har Árpád også 'almindelige' jobs på The Music Academy, Kodály Instituttet i Kecskemét og Fine and Applied Arts Vocational High School i Budapest.

Født i Budapest, 1982, uddannet på Liszt Musikkonservatorium, erhvervede han ikke mindre end tre bachelorgrader og en ph.d. Árpád afholder jævnligt workshops for korledere og musiklærere verden over (Mexico, Kina, Australien, Sydkorea). Han inspirerer dem til at vedligeholde den indre ild, og at hjælpe dem med at tænde en gnist i andre, styrke den medfødte, instinktive musikalitet gennem sang. Deltagerpris for 3 dag: 200 kr


Yoga, meditation, stillevandring

 Lørdag d. 29. august kl. 10.00 - 12.30


Atter yoga og meditation med orgelmusik. Denne gang med yinyoga efter opvarmning, en stille yogaform med lange stræk. Efter en times yoga med øvelser og lange stræk, mindful gåtur i haven og ved Rørsøen samt meditation i naturen.Vi afslutter med afspænding og orgelmusik . Der kan forekomme ændringer i programmet i til fælde af regn. Husk Yogamåtte, pude og tæppe.


Suzanne Friis yogainstruktør, har lært klassik yoga i India og underviser i 25 år i Danmark. Panna og Jacob Friis-Grigoncza sørger for meditativ orgelmusik. Deltagerpris 100 kr.

Tilmelding:  Suzanne Friis R, Tlf: 6013 3848, email: suzfriis@gmail.com, www.suzfriis.dk

Voci Fluenti vokalensemble

 Lørdag d. 19. september kl. 19.30 - 21.00


Voci fluenti er et vokalensemble - et "minikor" - på bare 10 medlemmer, dannet i 2009 og bestående af erfarne korsangere fra sydhavsøerne. Nogle har en fælles fortid på sangskolen Skt. Annæ, andre kender hinanden fra diverse københavnske kammerkor osv. Både præst og organist fra Sakskøbing Kirke er med i ensemblet, så koret hører naturligt hjemme her. Voci fluenti synger dog ikke kun kirkemusik, men også anden klassisk kormusik, fra renæssancen til igår samt populære, verdslige korsange - ofte 8-stemmigt, så alle medlemmer er solister. Ensemblet har optrådt i kirker, i musikforeninger, ved private sammenkomster og sågar ved åbningen af en skakturnering! I 2018 fik ensemblet guld og blev kåret som bedste vokalensemble ved en international korkonkurrence i Barcelona.

På aftenens koncert synger ensemblet hele deres repertoire til den næste korkonkurrence, som finder sted i Magdeburg til oktober. Musikken er af bl.a. Stanford, Whitacre, Fl. Chr. Hansen og Manhattan Transfer

Artist talk med Stig Weye

Lørdag d. 3. oktober kl. 19.30 - 21.00


En hyggelig aften med billedkunstneren Stig Weye. Fortallinger om sit liv med jazz, symboler og farver.

En rød tråd i Stig Weyes værk er en interesse for det menneskelige. Denne interesse udfoldes med en både kærlig og bidende humor, når han på den ene side viser os menneskets ensomhed og samfundets magtstrukturer og på den anden side fastholder, at vi kommer fra et fælles afsæt, og at der er et forandringens potentiale i alt, lød det i motivationen. Musikalske ledsagere Panna og Jacob Friis-Grigoncza. Læs mere og se billeder: http://www.stigweye.dk/  Entre 65 kr, halvpris for medlemmer af venneforeningen.

Maria Kerkling synger sine sange

Lørdag d. 7 november kl. 19.30 - 21.00


Maria er kirke- og visesanger, i daglig synger hun i Døllefjelde, Musse, Herritslev kirker og optræder over på Lolland, bland andet er hun hospitalsanger.

Hun sammensætter sine programmer med både kendte og mindre kendte sange – for den danske sangskat er stor og der er kommet rigtigt mange nye sangskrivere. Entre: 80 kr, halvpris for medlemmer af venneforeningen.

Lunt julesamvær om orgelbrus og korsang

Lørdag d. 12. december kl. 16.00 - 18.00


Udenfor er der mørke, slagregn og kolde tæer - Kom indenfor og få varme, skønsang, og hyggeligt musikalsk samvær i Adventstiden. Kor, solister, organist studerende og musikanter fra Nysted og omegn. Sidste år succes gentages igen. Varm gløgg og søde æbleskiver kan nydes i hyggelig fællesskab og syng julesange sammen fra hjertet med Local Vocals, Optimistkor, og andre. På programmen både klassisk julemusik, fællessang og fortællinger.  Gratis entre.

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes