Nysted Orgelmuseum
Orgelfestival2023

om lørdagen kl. 19.30

ORGELFESTIVAL 2023

Billetbestilling fra 1. april

  • En koncertrække i løbet af sommeren på 14 historiske landsbyorgler, cembalo, klaver, kor, solister med udenlandske og danske musikere i verdensklasse.
  • Fuldendt natur og kulturoplevelse i særlige omgivelser
  • Gæsterne er velkomne til en lille forfriskning i koncertpausen, mens de nyder den skønne udsigt til Rørsøen.

 24/6 KASPERTRANBERG & JACOB ANDERSKOV DUO

"SAMKLANGOG FÆLLESSANG"


KasperTranberg & Jacob Anderskov duo finder sit musikalske afsæt

i 25års samarbejde og i gode melodier, danske sange og salmer. 

I fine arrangementer præsenteres smukke sange og klange som med musikalskopfindsomhed og nysgerrighed i bagagen skaber et inderligt musikalskunivers.


Tilkoncerten i Nysted Orgelmuseum har Tranberg og Anderskov forberedt et repertoire som både udforsker og benytter museets store samling afunikke tangentinstrumenter og de klangmuligheder og udtryk dissegiver.


I dele af repertoiret vil der ligeledes dukker fællessange op sompublikum er inviteret til at deltage i – en sjov, spændende oganderledes fællessang end man f.eks. kender fra TV. Alle kan væremed og der vil være tekst-ark til publikum.

Koncertenindledes med et lille oplæg fra duoen som fortæller om arbejdet medinstrumenterne og repertoiret og det omfattende ”Sangbogs-projekt”som begge pt. er en del af.

Danmarksførende trompetist KasperTranberg hari mere end 25 år bevæget sig mangfoldigt på den danske oginternationale musikscene og har optrådt i et væld af sammenhænge.Hansdybfølte spil har kunne opleves med et væld af kunstnere foreksempel; Ib Glindeman, Hugo Rasmussen, Pierre Dørge, C.V.Jørgensen, Lars HUG, Paul Banks, Yusef Lateef, John Tchicai ogAlexander Von Schlippenbach.

Kasper,som senest har modtaget den anerkendte Ben Webster Pris, er ligeledesmedlem af grupper og ensembler i Køln, Paris og i Tokyo.


PianistenJacobAnderskovhar i gennem de sidste 25 år markeret sig som enaf Danmarks mest aktive og iøjefaldende pianister og komponister.Han har optrådt over det meste af verdenen som solist, har modtagetet væld af danske og internationale musikpriser samt være nominerettil den store Nordisk Råds Musikpris. I 20 år har Anderskovarbejdet med den danske sangskat og tradition og har formået atbringe nye klange, ideer og perspektiver ind i et område som berøreros alle.

Links:https://jacobanderskov.dk/ https://kaspertranberg.com/who/

15/7 TIDLIG MUSIK for sopran, orgel, zink


Oiver Hirsh - kisteorgel fra 1600-tallet

Anna carina Sundstedt - sopran

Lene Langballe - zink, blokfløjte

22/7 SOLO, DUO, TRIO!

3 concerti af J. S. Bach for tasteinstrumenter!


AnneKirstine Mathiesen, Jens Ramsing ogVagn Sørensenspiller tre af Bachs smukke og virtuose værker for op til tretasteinstrumenter, nemlig BWV 1052, 1061 og 1063!


Treaf landets fremtrædende musikere, er gået sammen om at opføre detsjældent spillede værk, men på et sted med så mange instrumentersom på Nysteds Orgelmuseum er det oplagt at forsøge at kaste sig udi denne krævende opgave. Der venter publikum en spændende og intenssurround-sound oplevelse!


AnneKirstine Mathiesen, organist og kantor ved Sct. Nicolai kirke, Køgestuderede orgel på det kgl. Danske Musikkonservatorium i Københavnsom elev af Professor Hans Fagius og Jesper Madsen. Hun togkandidateksamen i 1993 og efter videre studier i solistklassen fikhun en anmelderrost solistdebut i 1995 i Helligåndskirken, Kbh. AnneKirstine er en efterspurgt orgelsolist, akkompagnatør ogkammermusiker. 

Hunhar været ansat som organist ved Havdrup Kirke, Roskilde Stift,Københavns Domkirke og fra 1992 ved Sct. Nicolai kirke i Køge. Bagsig har hun flere CD-indspilninger


JensRamsing - Pianist og organist og kantor ved Sct. Peders kirke,Næstved

Uddannetpå Det kgl. danske Musikkonservatorium med kandidateksamen 1980,herefter solistklasse med debutkoncert 1983, - samme år kandidat imusikpædagogik. Videregående studier i Rom og Budapest. Legater fraDronning Ingrids Romerske Fond, Gadefonden m.fl. Talrige koncerter iDK samt i Ungarn, Italien, Tyskland, England og i de skandinaviskelande. Repertoiret spænder fra barok til nutid, men litteraturen fraChopin og Liszt, frem til Bartok og nyere dansk klavermusik,dominerer. Udover solistvirksomhed en efterspurgt kammermusiker,akkompagnatør og underviser. Udgiver af klaverpædagogisk materiale,45 danske klaverstykker, 45 andre klaverstykker mv.


VagnSørensen pianist og akkompagnatør ved Det Kgl. DanskeMusikkonservatorium. Er uddannet ved Det Kgl. DanskeMusikkonservatorium med videre studier i Rom. Han har givet koncerteri flere europæiske lande, samt i Malaysia, hvor han akkompagneredesangere fra Det kgl. Teater i København. Var i 1991 solist med Detkgl. Kapel på orkestrets turne i Grønland.


5/8 CORO MONTI AZZURRI

Italiensk renæssancekor i tidstypiske kostumer, med dansere

dirigent, organist Maurizio Maffezzoli


Monti Azzurri-koret blev grundlægget i 1997 under ledelse af Maestro FabianoPippa, så i 2002 gik det under ledelse af Maestro Maurizio Maffezzoli. Koret består af mands- og kvindestemmer og har sidenstarten været særlig opmærksom på at revurdere traditionel sang gennem valget af et populært repertoire, både i det hellige og idet profane.

Koret har gradvist udvidet sin interesse for traditionelitaliensk produktion, og nærmet sig temaer fra regioner som Toscana,Trentino Alto Adige, Abruzzo, Lazio, Umbrien og Sicilien, og optrådtederefter i det store internationale repertoire, og kom først ogfremmest fra Latinamerika.

Koret har beskæftiget sig med studiet af renæssancerepertoiret og modtaget positiv anerkendelse. Sidsterepertoire stod over for Uptons gospelmesse og Chilcotts lillejazzmesse for kor, klaver, kontrabas og percussion.

Koret deltager ikoncerter og festivaler i forskellige italienske regioner og iudlandet (Emilia Romagna, Lombardiet, Toscana og Trentino Alto Adige,Sardinien, Grækenland). Hvert år arrangerer den en julerevy og"Monti Azzurri"-revyen i foråret.