Events

Nysted Orgelmuseum

Adelgade 30, 4880 Nysted DANMARK

SOMMER KONCERTER 2019

29/6 Kl. 19:30

FERNISERING & ORGELKONCERT

Suzanne Friis Ratner akryl, akvarel - Jacob Friis-Grigoncza orgelmusiK


Jacob og Suzanne er den ældste og den yngste fra 5 Friis søskende.

Suzanne er MALER og YOGI. Akvarel, akryl og blandform. Hvor akvarellen er det lette og luftige er akrylen det langsomme lag på lag. Kom helt tæt på naturen gennem Suzannes fine, poetiske akryl og akvarel.


Jacob er organist ved Brydebjerg-Krumsø pastorat og har forkærlighed for små historiske orgler.

20/7 KL. 19:30 

ORGELKONCERT

Flemming Christian Hansen organist, komponist, kordirigent.


Han modtog sin musikalske grad i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1988 og et diplom i kirkemusik i 1995. Han tog private lektioner hos Ib Nørholm fra 1984 til 1985 og igen fra 1989 til 1991 samt hos Andy Pape fra 1985 til 1987.


Hans kammer-, orgel- og kormusik er blevet udført mange gange rundt om i Danmark og et par gange i det meste af Europa.

27/7 KL. 19:30

Kammermusik med fløjte, orgel, klaver 4 hændig

Bo Karberg fløjte, Kerstin Gardnerklaver, orgel, Panna og Jacob Friis-Grigoncza klaver,orgel.


Kerstin Gardner er Nysteds læge igennem mange år. Hvad færre måske ved, er hun også en fremragende pianist og organist. Kerstin er uddannet hos Anne Øland , Dorthe Kirkeskov mfl. og er blandt kendere, en elsket kammermusiker og akkompagnatør. 


Ved koncerten i det nye orgelmuseum i Nysted, musicerer hun sammen med sin mand Bo Karberg, som er billedhugger og fløjtenist. Uddannet hos Verner Nicolet fra den Danske blæserkvintet. samt videregående studier i barokmusik og opførselpraksis på traversfløjte. Bo Karberg er desuden fløjtebygger og samler af historiske instrumenter.

03/8 KL. 19:30

ORGELKONCERT

En musikalsk oplevelse af de helt store. En af Europas mest farverige organister, japanske Yuzuru Hiranaka vil tryllebinde os med sin fabelagtige orgelkunst på 7 historiske orgler samt cembalo i Nysted Orgelmuseum.


Uddannet i Tokyo og på Koninklijk Conservatorium i Haag , Musikkonservatoriet i Arnhem i orgel og cembalo, studier i Paris, Freiburg og på DKDM, hvor han debuterede fra solistklassen i 1997.

 
Koncertvirksomhed i mange europæiske lande, Amerika og Japan. Har indspillet cd'er i Italien og Holland. 


Til daglig er Yuzuru Hiranaka organist ved Skt. Johannes Kirke i København og underviser bl.a. på musikkonservatoriet i København, når han da ikke turnerer verden rundt og høster hæder og international anerkendelse for sit ekvilibristiske orgelspil.

Yuzuru Hiranaka vil bl.a. introducere publikum til japansk og japansk-inspireret musik og store europæiske komponister som Sweelinck (holland) Soler (spansk) Liszt (ungarsk) Brahms (tysk) Mozart (ætrisk-tysk) dansk N. W. Gade og nutidig Anders Danman som også musikalske partner og de 2 organister vil spiller sammen på 2 orgler. 


Programmen er en buket af skønne kærlighedssange og -arier, kendte og ikke så kendte, fra Danmark og andre steder. Bl. a. Schubert, Mozart, Puccini, Grieg og Scarlatti og fra den lettere: A. L. Webber, Bernstein, Gershwin. 

10/8 KL. 19:30

HUSKONCERT MED OPERA SOPRAN, CELLO, KLAVER, ORGEL

Kristina Vidic sopran, Béla Hirtling cello, Panna og Jacob Friis-Grigoncza orgel. Kammermsuik af høj grad i en unique sted med historiske orgler, smukke udsigt til Rørsøen i Nysted.

Kristina Vidic er udannet i i Beograd og på Operaakademiet i København. Videregående studier ved Carnegie Mellon University i Pittsburgh. Masterclasses i Wien og Italien.
Prisvinder ved en række prestigefyldte konkurrencer i USA og Europa. Har siden sin studietid opnået en stadig mere omfattende karriere i Skandinavien, Holland, Tyskland og USA.


Hendes stemme er fuld af nuancer og overtoner, og det lød bare tindrende godt. Kristina 'stemmekvalitet gør hende i stand til at beherske et bredt repertoire fra barok til belcanto, og hendes udsøgte musikalitet og dramatiske sans tilfører de vokalkompositioner, man ellers troede, man kendte, en ekstra kvalitet.

17/8 KL. 10 - 12:30

YOGA, MEDITATION MED ORGELMUSIK

Suzanne Friis Ratner yoga instruktør - Kunstmaler og Yogi.
- Dette sommerkursus byder på en kombination af yogaens dynamiske og meditative øvelser, der har en afstressende effekt samt meditationens koncentration og klarhed. Orgelmusikken danner en meditativ stemning.

Medbring yogamåtte, pude og tæppe. Pris. 100 -kr.

 6 KL. 19:00 og 7-8/9 KL. 10 - 15:00

COOL AT SYNGE I KOR, WORKSHOP FOR ALLE SANGGLÆDE

Dr. Árpád Tóth dirigent fra Budapest,

Workshop for alle, som kan godt lide at synge. Improvisation, humor, en fælles kreativ proces og eksperimenterende - det er de vigtigste egenskaber ved muntre, unge dirigent Árpád Tóth's store præstation: Ungarns største folke kor, det nu 400!!!-medlemmers Csíkszerda.  


Udover at dirigere fem under-kor og være "Art Director of the Night of Choirs'" begivenheder, har Árpád også 'almindelige' jobs på The Music Academy, Kodály Instituttet i Kecskemét og Fine and Applied Arts Vocational High School i Budapest.


Født i Budapest, 1982, uddannet på Liszt Musikkonservatorium erhvervede han ikke mindre end tre bachelor grader og en ph.d Árpád afholder jævnligt workshops for korledere og musiklærere verden over (Mexico, Kina, Australien, Sydkorea). Han inspirerer dem til at vedligeholde den indre ild, og at hjælpe dem med at tænde en gnist i andre, styrke den medfødte, instinktive musikalitet gennem sang.

Tilmelding: info@orgelmuseum.dk, eller tlf: 29288630 

Pris 200 kr for 3 dag. 

Nysted Orgelmuseum

Adelgade 30, 4880 Nysted DANMARK 

Copyright © All Rights Reserved