Nysted Orgelmuseum

Adelgade 30, 4880 Nysted DANMARK

ABOUT US

Organist ægtepar Panna og Jacob Friis-Grigoncza er i gang med at lave et orgelmuseum i stueetagen i deres hjem.

Museet i Adelgade 30 i Nysted bliver det første og eneste af sin slags, ikke blot på Lolland – men i hele landet. Orgelmuséet åbnede d. 15. juni 2019.

”Vi vil gerne vise, at orgler er spændende og sjove,”

”En enestående mulighed for at se og høre en række meget forskellige danske orgler i smukke omgivelser.

Der findes ikke noget tilsvarende herhjemme.

Enestående museum for gamle nyrestaurerede orgler. Fantastisk rum og idé. Skal simpelthen opleves.

Hier bietet sich die einmalige Gelegenheit, eine Reihe sehr unterschiedlicher dänischer Orgeln in einer wunderschönen Umgebung zu sehen und zu hören.

In Dänemark gibt es nichts Vergleichbares. Einzigartige historische und restaurierte Orgeln in wunderbaren Räumen! Man muss es einfach erlebt haben.

Koncerter:

Internationalt berømte organister, komponister, musikere levere koncertoplevelser ud over det sædvanlige.

Orgelklubben:

Lær at kende instrumentet. Lær at spille orgel. For børn i alle alder fra 6-99 år. Øverum for organiststuderende.

Orgel-ZOO:

For børn og voksenhands-on-museum. At se og klappe de orgler vi ser. Zoo betyder liv eller levende på græsk. Levende orgler!

KUNST UDSTILLING I ORGELMUSÉET

Albrecht Theurer / Objekter i natursten;

Matthias Offner / Træarbejde og didgeridoo;

Hannelore Bönnighausen / Akrylmalerier, himmel og hav;

Brita Polte-Walter / Grafik, mixed media

INSTRUMENTER

• fra Lyngå
  • fra Nivå
  • fra Krummerup.
  • fra Mesing
  • fra Lillebrænde
  • fra Karlstrup
  • Husorgel bygget af Erik Nielsen 1970érne

Konzerte:

International renommierte Organisten, Komponisten und Musiker sorgen für außergewöhnliche Konzerterlebnisse.

Orgel-Club:

Im Orgelclub lernt man das Instument kennen und spielen.ent kennen. Für alle Interessierte jeden Alters von 6-99 Jahren. Organist Studienraum.

„Orgel-ZOO“

Für Kinder als Museum zum Anfassen. Orgeln sehen, anfassen und spüren! Zoo bedeutet Leben oder Leben im Griechischen. Lebende Orgeln!

Nysted Orgelmuseum

Adelgade 30, 4880 Nysted DANMARK